NOJK JA

De Finale:

Jongens A van VV Voorsterslag/VC Zwolle heeft afgelopen zaterdag 31 maart de finaledag van de NOJK (Open Club) gespeeld. Het feit dat het team de finaleronde heeft gehaald (als enige niet geplaatste team) is al een prachtig resultaat van de nog zo recente samenwerking tussen VV Voorsterslag en VC Zwolle. Helaas waren een aantal spelers niet helemaal fit en zijn alle poulewedstrijden verloren gegaan. Echter, gesteund door publiek, trommelaars en meisjes A (Gefeliciteerd met 2e plaats, geweldig resultaat!) was het voor de jongens een prachtige ervaring en een mooi leermoment en daarbij, de weg naar de finaleronde via de voorrondes en de halve finale ronde was erg mooi om mee te maken.
Het begeleidingsteam van Jongens A wil hierbij iedereen bedanken voor het steunen van de jongens bij deze weg, en dan ook zeker de ouders. Jullie maken het mede mogelijk dat de jongens deze ervaring kunnen en mogen meemaken. Bedankt!!!
Martin Grob, Thomas Botter, Max van Dongen en Maarten van Kalsbeek

volleybal zwolle NOJK

De weg naar de finale:

Zaterdag 31 maart spelen JA en MA finale NOJK in Koog aan de Zaan.

Na een voorronde in St Anthonis en een halve finale ronde in Harderwijk zijn de jongens A van de vereniging VC Zwolle/VV Voorsterslag doorgedrongen tot de finale ronde.

Het team bestaat uit

Jitte Tavenier (spelverdeler) en Yorick Boonstra ( Friese passer loper in Zwolse dienst ) uit H3 (3de divisie)

Martijn Diender (Passer loper en hoofdblokkeerder) , Tibor Blom (passer/loper), Kevin Boudeling (Passer /loper) Ton van Hoffen (Diagonaal) , Luuk van Harten (hoofdblokkeerder)en Teun Zunnebeld (Libero) uit H5 (1ste klasse)

Nathan Cataneau,.(spelverdeler ) uit JA1

Daan Grob (passer / loper) uit H2, 1ste divisie

Robbie van Dijk (hoofdblokkeerder/ diagonaal) uit JA 2 doet mee in de finale omdat hij helaas met de B selectie niet door ging.

Aangezien Jitte met knieklachten zit en Daan herstellende is van een vinger uit de kom vult hij de selectie aan. Uiteraard hopen we dat beide spelers op tijd weer fit zijn.

De begeleiding bestaat uit Maarten van Kalsbeek  in zijn onafscheidelijke  witte coach blouse, Martin Grob de oudste uit de begeleiding  , Thomas Botter onze trainer coach in opleiding en met potentie en Max van Dongen de net te oude A speler maar manager in opleiding en motivator van de jongens.

Het halen van de finale is een mooi resultaat van de samenwerking tussen beide verenigingen. Ook heeft het een aantrekkingskracht voor mensen uit de regio Yorick uit Sneek, Luuk uit Hellendoorn, Kevin uit Nieuw Leusen.  Een internationaal gezelschap..

In de voorronde was iedereen echt nodig omdat de lange dag vele kleine pijntjes en blessures gaf.

De spanning vooraf was groot. Zelfs voor de manager. De shirts bleken niet voor elkaar en er moest alsnog een auto uit Zwolle naar Sint Anthonis rijden om uniform gekleed te spelen

In de voorronde en ½ finale zijn beide maar 1 wedstrijd verloren.  Echter het team liet een grote veerkracht zien door in de kruisfinales sterk terug te komen. Een mooi voorbeeld hiervan was de  kruisfinale waarin Jitte met een serie van 8 sprong services in de beslissende 3de set de stand van 8-1 op het bord kon toveren.

Al met al een prachtige prestatie waarin we geplaatste teams als Tilburg, Dynamo en Sudossa achter ons konden laten.


 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf veertien in cijfers: