Verslag Heren 2 (16-12-2018)

Voorsterslag/ VC Zwolle H2 weigert (wederom) te verliezen van SVI H1

Zwolle 16-12-2018, Afgelopen zaterdag stond de 1e Zwolse derby van het seizoen 2018-2019 op het programma. Voorsterslag/ VC Zwolle H2 mocht op bezoek bij SVI H1 in Zwolle-Zuid. Een aantal spelers en trainer Martin had goede herinneringen aan deze derby. Vorig jaar werd (toen nog met H3 in de 3e divisie) glansrijk gewonnen tegen de latere kampioen. Ondanks een moeilijk seizoen waarbij Voorsterslag/ VC Zwolle H3 pas op de laatste speeldag degradatie wist te voorkomen. Jurjen was afwezig, maar in zijn plaats waren maar liefst 3 jeugdige talenten mee. Thijs, Quinten en Karel, die ook al regelmatig meetrainen, konden zo mooi ervaring op doen. De zaterdag was extra speciaal door het mogelijke debuut van Chris bij Coniche Topvolleybal Zwolle. Hij mocht als 2e spelverdeler mee naar Nijmegen en werd zelfs speciaal met de spelersbus opgehaald in Zwolle-Zuid.

Na de huldiging van de beoordelaar van de Nevobo voor vele jaren trouwe dienst en de service van de mini van de week kon de 1e set beginnen. Hoogstaand was niet, spannend wel. Tot 14-14 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Op service van Rico werd vervolgens een kleine voorsprong gepakt (14-17). Waar in eerdere wedstrijden de voorsprong nog wel eens werd weggegeven gebeurde dat nu niet en met 20-25 werd de 1e set binnengesleept.

Na de setwinst begon Voorsterslag/ VC Zwolle H2 ongewijzigd aan set 2. Ook nu bleef het stuivertje wisselen. Dan weer was het SVI dat twee punten uitliep, dan weer wist Voorsterslag/ VC Zwolle het gat te dichten en een kleine voorsprong te pakken. Op 15-13 kwam de van een blessure herstelde Daan in het veld voor Marcel om wat meer ‘oorlog te maken’ aan het net. SVI hield echter het initiatief in de set. Op 21-20 wist SVI een beslissend gat te slaan en met 4 punten op rij trokken ze de stand gelijk.

Gesteund door de winst in de 2e set ging SVI door met veel servicedruk en ook nu pakte de thuisploeg het initiatief. Aan de kant van Voorsterslag/ VC Zwolle was het vooral serverend onvoldoende. Vanaf 12-7 vochten de mannen van Martin Grob zich toch weer terug in de set en op 15-14 leek weer alles mogelijk. Op 24-20 was setwinst voor SVI in zicht, maar Voorsterslag/ VC Zwolle weigerde zich hierbij neer te leggen. SVI wist niet meer te scoren en het vertrouwen aan de kant van de bezoekers nam toe. Een prachtige aanval van Daan betekende de 24-24 en op dat moment was alles weer mogelijk. SVI pakte wel het volgende punt, waarmee ze hun 5 setpunt hadden, maar ook deze werd niet benut. En waar SVI het liet liggen, was Voorsterslag/ VC Zwolle wel doortastend. Het 1e setpunt op 25-26 werd direct benut waarmee er een 1-2 voorsprong werd gepakt.

Set 4 gaf eenzelfde beeld als de voorgaande sets. Goed was het nog altijd niet, spannend des te meer. Geen van beide ploegen kon het verschil maken. SVI kwam in de eindfase op een 19-16 voorsprong, maar op service van Marcel kwam het initiatief weer aan de zijde van Voorsterslag/ VC Zwolle (19-21). Ook nu kwam het weer aan op het kleinst mogelijke verschil, want op 23-23 was de stand weer in evenwicht. Op 23-24 waren het de bezoekers die het 1e wedstrijdpunt hadden. Martin haalde Marcel naar de kant en bracht met Quinten meer lengte aan het net. Het 1e wedstrijdpunt was meteen raak en daarmee ging ook dit jaar de winst in de Zwolse derby met 3-1 naar Voorsterslag/ VC Zwolle. Hiermee wordt de 1e competitiehelft afgesloten met een 6e plaats. Het verschil in de competitie is klein. De verschil met de nummer 3 is 5 punten, maar ook nummer 10 staat op maar 4 punten. Volgend jaar gaan we verder. Voor nu alvast: Fijne Feestdagen en een mooie jaarwisseling


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf zes in cijfers: