Voorsterslag/ VC Zwolle H2 wint ook met 3-1 van Sudosa H2

Zwolle 06-10-2018

Na twee 3-1 overwinningen tegen respectievelijk Set-Up IJsselmuiden en VVH mocht Voorsterslag/ VC Zwolle H2 tijdens de zogenaamde Super Saturday aantreden tegen Sudosa H2 uit Assen. De Assenaren stonden bij aanvang van de wedstrijd 1 plaats lager op de ranglijst (4e). De winnaar van de wedstrijd zou zich handhaven in de top van de 2e divisie, terwijl voor de verliezer een voorlopige plaats in de middenmoot zou resteren.

Voorafgaand aan de wedstrijd had (de ghostwriter van) coach Martin Grob de mannen op scherp gezet door “extra druk op zijn ploeg te leggen” en “opnieuw een overwinning te vragen”. Een van de nieuwe spelers nam de teksten blijkbaar (iets te) serieus en was in de week voorafgaand aan de wedstrijd afwezig in verband met een heuse trainingsweek in de Ardennen. Of hij dit echt deed om zich voor te bereiden op de wedstrijd vragen wij ons af, aangezien hij hier was met zijn nieuwe collega’s In plaats van met zijn teamgenoten. ‘Sherlock Grobs’ had blijkbaar tussen het werk en trainen van diverse teams nog wat tijd over en wist te melden dat hij de verdwenen ballentas had opgespoord. Deze lag in Sneek te wachten en kon opgehaald worden.

Al voor de wedstrijd werd het even spannend toen materiaalpech bij een stalen ros er bijna voor zorgde dat een van de polyvalente spelers te laat in de sporthal zou arriveren. Uiteindelijk bood een lift van een wat verlate medespeler uitkomst, zodat toch tijdig met de volledige selectie aan de warming-up kon worden begonnen.

Aan het begin van de 1e set bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Tot 12-12 ging het volledig gelijk op. Daarna pakte Zwolle en kleine voorsprong (15-12). Drie punten later was de stand door Sudosa weer gelijk getrokken. Tot 24-24 kon geen van beide ploegen het verschil maken. Daarna gaf de ervaring van de thuisploeg de doorslag en werd de 1e set met 26-24 gewonnen.

De 2e set leek in vele opzichten op set 1. Tot 13-13 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Daarna maakte Sudosa 4 punten op rij en leken zij op de setwinst af te stevenen. Nu waren het de mannen uit Zwolle die terug kwamen en zelfs een voorsprong van twee punten pakte (19-17). Op 22-22 was het weer Zwolle dat de ‘big-points’ maakte en met 25-23 werd ook deze set gewonnen (2-0).

Aan het begin van set 3 kwam Yorick erin voor Marcel. Wederom kon geen van beide ploegen het verschil maken (10-10). Vanaf dat moment leek er opeens weinig meer te lukken aan Asser zijde en liep Voorsterslag/ VC Zwolle uit naar 20-13. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met een eenvoudige 25-17 was de setwinst en daarmee de winst in de wedstrijd binnen #NogAltijdOngeslagen

Chris en Melle vervingen in de 4e set Jeroen en Jurjen. Aan het begin van de set pakte Zwolle meteen een kleine voorsprong en in het zicht van de finish was dit  gaatje nog altijd aanwezig (19-16). Via 22-18 werd het 24-22 en een 4-0 winst leek bijna zeker. Maar de heren uit Assen dachten hier net iets anders over en wilde niet met lege handen terug reizen. Op 25-25 was het deze keer Sudosa dat net iets beter met de kansen omging en zij wisten de set uiteindelijk met 25-27 binnen te slepen.

Uiteindelijk weer een 3-1 overwinning, waardoor Voorsterslag/ VC Zwolle H2 nu op een nette 2e plaats  in de 2e divisie staat. Volgende week: Veracles Uit.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf elf in cijfers: