Wedstrijdverslag H2

Veracles H2 stuurt Voorsterslag/ VC Zwolle H2 met lege handen naar huis

Groningen 13-10-2018, Tot afgelopen zaterdag waren de resultaten van Voorsterslag/ VC Zwolle H2 (boven verwachting) goed. In een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen betekende drie 3-1 overwinningen op rij een 2e plaats in de 2e divisie. Tegenstander van dienst, Veracles uit Groningen was ook nog ongeslagen. De twee (uit)wedstrijden die zij hadden gespeeld waren met 1-3 en 2-3 gewonnen tegen respectievelijk Sudosa en Side-Out Slagharen. De prognose van de Nevobo voorspelde een spannende 3-2 winst voor de studenten uit de Martinistad.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep alles behalve vlekkeloos. Tijdens de dinsdag-training waren Niels en Marcel afwezig en konden Daan en Jurjen in verband met blessures niet voluit meedoen. Op de donderdag-training waren Jeroen en Melle er niet bij en moest er in verband met een basketbalwedstijd op een ander veld getraind worden. Ook op zaterdag was de selectie niet compleet doordat Jeroen en Marcel in verband met een (lang) weekend weg niet beschikbaar waren. Martin maakte van de nood een deugd en besloot om drie jeugdspelers mee te nemen naar Groningen om ervaring op te doen. Na een stuk of 15 app-jes in de app-groep over wie er zou rijden en hoeveel spelers er nu eigenlijk mee heen en terug moesten rijden kon er richting Groningen vertrokken worden.

De eerste set begon voor Voorsterslag/ VC Zwolle H2 als zovele eerdere sets dit seizoen. Binnen no-time stond de ploeg uit Zwolle met 8-1 achter en moest er veel energie gestoken worden om de achterstand weg te werken. Maar net als veel eerdere sets lukte dit en op 16-16 was alles weer mogelijk. Tot 23-23 ging de set gelijk op. Op dat moment mocht Koen serveren voor Rico en daarmee zijn debuut maken in de 2e divisie. Hij deed dit met verve en Zwolle kwam op een 23-24 voorsprong. Maar daar waar de ervaring vaak de doorslag gaf in Zwols voordeel ging de thuisploeg er deze keer door 3 punten op rij toch met de nipte setwinst vandoor.

In de voorgaande wedstrijden wist Zwolle zich vaak goed te herstellen van een 1-0 achterstand, maar ook in de tweede set stond er al snel weer een 7-1 achterstand op het telbord. Wederom kwam Voorsterslag/ VC Zwolle H2 op gelijke hoogte (13-13). Ook in deze set mocht een speler debuteren. Karel verving Melle korte tijd op de diagonaal-positie. Vanaf  16-15 bleek Veracles echter doortastender en met 25-18 werd ook de 2e set verloren. De eerste nederlaag diende zich aan..

In de 3e set probeerde coach Martin Grob wat te forceren en gooide de opstelling om. Even leek het succes te hebben, want de grote achterstand aan het begin van de set bleef deze keer uit. Tot 6-5 bleef de set redelijk in evenwicht. Voorsterslag/ VC Zwolle H2 had echter moeite om op eigen service punten te scoren. Veracles zette daar wel een twee series van 4 punten tegenover, waardoor ook deze set met 25-18 werd verloren en daarmee ook de wedstrijd.

De 4e set werd daarmee een set voor de eer (en een beetje een goed gevoel). Maar ook in deze set bleek Veracles beter. Op 5-4 en 11-6 werden weer twee series van 4 punten door Veracles neergezet, waardoor een 15-6 achterstand op het bord kwam. Nadat eerder in deze set Karel en Koen weer in waren gevallen mocht op 18-10 ook Thijs zijn debuut maken. Desondanks werd deze set met 25-16 verloren. Enige positieve aan deze wedstrijd was het debuut van 3 talentvolle spelers. Zaterdag de lastige thuiswedstrijd tegen koploper Dio Bedum.

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf tien in cijfers: