Wedstrijdverslag Heren 2

Voorsterslag/ VC Zwolle H2 niet opgewassen tegen Dio Bedum

Zwolle 3-11-2018, Na een weekje herfstvakantie en een paar scherpe trainingen leek Voorsterslag/ VC Zwolle H2 uitgerust en klaar voor de wedstrijd tegen koploper Dio Bedum H1. Als Zwolle mee wilde blijven doen in de top van de 2e divisie was een goed resultaat in de thuiswedstrijd noodzakelijk, zeker na de 4-0 nederlaag in de vorige wedstrijd tegen Veracles.

Bij de warming-up bleek dat Dio Bedum een ervaren team had en beschikte over veel power aan de buitenkant. Voor Voorsterslag/ VC Zwolle H2 was het dan ook de opdracht om met veel servicedruk te proberen de pass-lijn van Bedum te ontregelen, zodat de spelverdeler de aanvallers niet in stelling kon brengen. Voor het eerst dit seizoen kon Voorsterslag/ VC Zwolle aantreden in de nieuwe shirts van sponsor Bas Autowas.

De eerste set begon Voorsterslag/ VC Zwolle H2 scherp. De opdracht met veel druk te serveren werd goed uitgevoerd, wat leidde tot een 11-7 voorsprong. Dio Bedum schakelde een tandje bij en op service van de nummer 2 van Dio kwamen de bezoekers op een 16-18 voorsprong. Ook in het verloop van de set wist Zwolle geen grip te krijgen op de service van Dio en twee serviceseries later kwam Bedum op 20-24.  Een fout aan de kant van Zwolle betekende een 20-25 uitslag.

De opdracht voor Zwolle was duidelijk. Scherp blijven in de blokkering en grip krijgen op de service. Vanaf 2-2 kreeg Zwolle het niet voor elkaar om ‘het bordje om’ te krijgen en Bedum liep uit naar 2-8. In een poging om een ander spelletje te spelen wisselde Martin Jeroen erin voor Chris op de spelverdeling. Tijdens de time-out op 8-16 gaf Martin aan dat er meer energie in het team moest komen. Dit leek te lukken en op elke servicebeurt wist de ploeg uit Zwolle een puntje dichterbij te komen. Op 20-22 leek setwinst toch weer mogelijk. Dio dacht hier anders over. Op 20-24 wist Zwolle nog een puntje terug te pakken, maar het tweede setpunt was wel raak.

Set 3 werd dus cruciaal. Verlies betekende ook verlies van de wedstrijd, maar met winst was er nog veel mogelijk. Zwolle leek de opdracht te begrijpen en startte weer scherp. Op service van Jeroen liep Zwolle uit van 9-8 naar een op het oog comfortabele13-8 voorsprong. Via 14-10 werd het op de service van de nummer 8 van Dio 14-12. Op die stand ging een speler van Dio op ongelukkige wijze door zijn enkel en moest de wedstrijd verlaten. Dit bleek weinig invloed te hebben, want Bedum bleef goed serveren en pas op 14-15 wist Zwolle een punt te scoren. Maar ook nu bleef Zwolle moeite houden met het scoren van de punten. Deze keer liep Dio van 15-15 uit naar 15-23 (!), ondanks pogingen van Martin om met wissels en time-outs het tij te keren. Met 17-25 ging ook deze set naar de gasten.

Net als in de vorige wedstrijd werd de 4e set daarmee een set voor de eer (en een beetje een goed gevoel). In deze set hadden beide ploegen moeite om op de service van de tegenstander te scoren. Dio begon met een 0-3 voorsprong. Zwolle liep mee tot 4-6. Dio liep uit tot 5-11, Zwolle kwam terug tot 9-11. Dio hield het gat op 2 punten (12-14). Op service van Daan maakte Zwolle 6 punten (18-14). Dio vocht zich terug tot 19-17 en opnieuw op de service van de nummer 8 van Dio maakte Dio 6 punten op rij, waarmee de stand op 19-23 kwam. Via 20-24 wist Yorick zijn team nog wel naar 23-24 te serveren, maar het 4e setpunt was wel raak. Wederom een 0-4 nederlaag dus. Volgende week weer een lastige pot tegen Lycurgus H2 in Groningen. De opdracht is duidelijk: Eigen niveau omhoog en diepe dalen eruit.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf zes in cijfers: