Wedstrijdverslag Heren 2 (08-12-2018)

Madjoe doortastender dan Voorsterslag/ VC Zwolle H2 op belangrijke punten

Zwolle 9-12-2018, Een typische Nederlandse herfstdag was het decor voor de wedstrijd tussen Voorsterslag/ VC Zwolle H2 en Madjoe H1. De thuisploeg lijkt toe te zijn aan een winterstop. Vorige week werd er met een smalle selectie al met 3-1 verloren in Slagharen tegen Side-Out en ook deze week was de voorbereiding verre van ideaal. Veel spelers waren ziek, geblesseerd, of  om andere redenen afwezig. Lichtpuntje was dat Marcel na een weekje vaderschapsverlof er weer bij was. De aanwezigheid van Jitte en Kevin van H3 was een welkome aanvulling op de smalle selectie. Nadat gelegenheidsfotograaf Kevin wat mooie foto’s had geschoten van het team in de nieuwe inspeelkleding van sponsoren Fysiotherapie Holtenbroek en Penta Rho moest de knop om en de focus volledig op de wedstrijd tegen Madjoe.

Martin had wat geschoven in de basisopstelling. Jurjen, normaal diagonaalspeler, startte deze wedstrijd als passer/loper. Ondanks dat het maar een relatief kleine wijziging was bleken de automatismen en vaste spelpatronen hierdoor te ontbreken. Madjoe liep snel uit naar een ruime voorsprong en Zwolle moest in de achtervolging (2-8). Gedurende de set kwam de thuisploeg iets beter in het spel en werd de achterstand steeds kleiner. Op 25-24 was het Zwolle die het eerste setpunt op het bord zette, helaas kon deze niet worden verzilverd. Na kansen over en weer was het toch Madjoe dat op 26-27 het beslissende punt maakte (0-1).

Na de tegenslag in set 1 moest de knop om in set 2. Gesterkt door de winst in de 1e set ging Madjoe beter en met meer druk serveren. Voorsterslag/ VC Zwolle had met name geen antwoord op de korte service op ‘positie 2’. Halverwege de set werd Jeroen vervangen door Chris, maar ook hij kon het tij spelverdelend (nog) niet keren. Aan Zwolse zijde werden (te) veel eigen fouten gemaakt, maar ook moet gezegd worden dat Madjoe met veel energie bleef spelen, waardoor Zwolle geen moment het idee had dat ze aan konden haken. Deze set werd kansloos met 14-25 verloren.

In een poging meer automatismen in het team te brengen werd in set 3 terug gevallen op de basis. Marcel ging op zijn ‘eigen’ plek spelen en Jurjen schoof door naar zijn favoriete diagonaal. Net als in de eerste sets wist Madjoe meteen een voorsprong te pakken. De frustratie liep in deze set bij Zwolle soms hoog op, maar een lichtpuntje was wel dat de mannen hard bleven werken en ook nu werd de achterstand weer weggewerkt. Kevin viel een aantal keren serverend sterk in. Maar wederom was het Madjoe dat doortastender was (of gelukkiger), want op 23-24 verdween een floatservice in het uiterste hoekje van het Zwolse veld (23-25)

Daarmee was de wedstrijd verloren, maar was er ook nog altijd een set te winnen. Drie laatste lichtpuntjes waren dat Zowel de enkel van Rico, de knie van Jurjen, als de niet fitte Yorick het nog altijd vol hielden. Veel vechtlust zorgde ervoor dat Zwolle goed meedeed in de set. Een paar beslissingen in het nadeel van Madjoe zorgde aan die zijde van het net voor wat frustratie en Voorsterslag/ VC Zwolle maakte daar goed gebruik van. Yorick moest zich met krampverschijnselen laten vervangen door Kevin, maar laatstgenoemde nam ook veel energie mee. Deze keer liet Zwolle het niet tot een gelijke stand aankomen en op 24-22 werd dan toch het laatste puntje binnengeslagen, waarmee de eindstand op 1-3 kwam. Volgende week is de altijd beladen en mooie derby tegen SVI (uit) en daarna een paar weken niets om weer fris aan de tweede helft van de competitie te beginnen.

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf veertien in cijfers: