Wedstrijdverslag Heren 2 (10-11-2018)

Zwolle neemt 4 punten en de ballentas van MB1 mee uit Groningen

Groningen 10-11-2018, Na 9 verloren sets op rij, twee keer een 4-0 nederlaag tegen respectievelijk Veracles, de koploper Dio-Bedum en de laatste set tegen Sudosa was het afgelopen zaterdag wel weer eens tijd om wat punten mee naar Zwolle te nemen. Voorsterslag/ VC Zwolle was op volle sterkte voor de tweede keer dit seizoen vertrokken naar Groningen. Waar eerder op het studentencomplex ACLO gespeeld mocht worden was deze keer de wijk Beijum de plaats van bestemming. In verband met mogelijke blessures, bevallingen en ander ‘onheil’ kon de ploeg van Martin ook nog rekenen op de twee youngsters Thijs en Quinten. Er werd dus niets aan het toeval overgelaten. Tenminste: bijna niet…

Vorige week werd nog met verbazing naar de tegenstander van VC Zwolle D2 gekeken, omdat zij de wedstrijdshirts waren vergeten. Aangezien heren 2 die wedstrijd voor het eerst kon beschikken over de nieuwe shirts van sponsor Bas Autowas werden de ‘oude’ shirts nog te leen aangeboden aan de tegenstander van D2. Deze geste werd vriendelijk afgeslagen, nog voordat de onderhandelingen over een eventuele (alcoholische) vergoeding konden worden gestart. Een week later bleek dat het virus besmettelijk was. Aan veel zaken was gedacht: Ballen, extra spelers, auto-indeling ivm mogelijke weeën, maar niet aan de nieuwe shirts. Deze bleken achteraf nog netjes (ongewassen) in de Landstedehal te liggen, omdat niemand ze na de vorige wedstrijd had meegenomen. #WieWastZe?

Gelukkig bleek Marcel nog wel de oude shirts meegenomen te hebben en na (letterlijk) wat passen en meten kon er toch gespeeld worden. Dan de wedstrijd: Tegenstander Lycurgus H2 is een ervaren ploeg die al jaren meedraait in de 2e divisie en waar je niet makkelijk van wint. De 1e set gaat het dan ook gelijk op. Halverwege de set pakt Voorsterslag/ VC Zwolle H2 dan toch een paar punten voorsprong en geeft dit niet meer uit handen (21-25).

Set 2 begint Lycurgus sterk. Zwolle heeft moeite om de side-out te scoren. Veel eigen directe fouten en slordig spel betekenen een ruime achterstand. Martin wisselt spelverdeler Chris voor Jeroen. Na een paar punten warm spelen komt Chris in zijn spel en begint Zwolle aan een inhaalrace. Op een stand van 21-16 lijkt de set naar Lycurgus te gaan. In het zicht van de haven brengt de coach van Lycurgus een jonge passer loper in. Deze wordt prompt opgezocht in de service en punt voor punt komt Zwolle dichterbij. Op 23-24 is het eerste setpunt zelfs voor Zwolle. Deze wordt nog wel weggespeeld door Lycurgus en ook de volgende setpunten zijn niet aan H2 besteed, maar op 26-27 wordt het beslissende punt dan toch binnengeslagen (0-2).

Set 3 is Voorsterslag/ VC Zwolle minder goed bij de les en Lycurgus wel. Grootste probleem is (wederom) dat in bepaalde rotaties te veel punten door de tegenstander worden gescoord, voordat Zwolle “het bordje om” krijgt. Halverwege de set wordt Yorick voor Daan ingebracht. Passend heeft dit het gewenste effect, maar de achterstand is dan al (te) groot. Omdat Zwolle ook vanaf de servicelijn veel te veel directe fouten maakt, wint Lycurgus de set relatief eenvoudig met 25-19.

Het eerste punt in de 4e set is voor Zwolle en op de service van de weer startende Daan loopt Zwolle uit naar 0-6. Lycurgus lijkt het dan al op te geven en laat een jeugdige spelverdeler en passer-loper weer ervaring opdoen. Voorsterslag/ VC Zwolle wint deze set dan ook eenvoudig met 13-25 en daarmee weer eens 4 punten. Naast deze punten wordt ook de achtergelaten ballentas van MB1 meegenomen.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf dertien in cijfers: